Geplaatst op Feb 17, 2016 | Geen reacties

Duurzaam ondernemen is steeds meer een hot topic bij bedrijven. Firma’s doen dit door te investeren in groene energie, de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te verkleinen of hun logistiek te optimaliseren. Ook in het productieproces staat duurzaamheid centraal. Sommige ondernemingen, zoals het Amerikaans-Nederlandse Graypants, gaan hier wel erg ver in.

Van afval naar designverlichting

Zo ontwierp Graypants de Scraplight collectie. Deze lampen hebben één ding gemeen: ze worden allemaal gemaakt van gerecycleerd karton. Wat afval is voor het ene bedrijf, is een grondstof voor een ander.
Dit karton geeft de Scraplight reeks een unieke uitstraling. Er is namelijk een subtiel kleurverschil tussen de verschillende lagen, en de kleine openingen in het karton zorgen voor een leuk schaduwspel.
Om brandgevaar te vermijden, werden alle lampen behandeld met een brandvertragend product. Zoals het een duurzame onderneming beaamt, koost Graypants ook hier voor een ecologische oplossing.

graypants-scraplight

Staal

Nog een interessante reeks van Graypants is de Steplight collectie. Deze lampen worden gemaakt van staal. En zoals je weet, is staal 100% recycleerbaar.
Dat zet nogmaals de duurzame bedrijfsfilosofie van Graypants in de verf. Men had immers evengoed voor kunststof kunnen kiezen – dat is makkelijker vorm te geven en weegt minder (voor het transport). Helaas is kunststof moeilijker te recycleren dan staal. Daarom koos Graypants voor dit metaal.

De lijn doortrekken

Graypants trekt de lijn van het duurzaam ondernemen door in haar volledige organisatie. Er wordt niet alleen aandacht gespendeerd aan producten, maar ook aan de selectie van leveranciers, het welzijn van werknemers en de inrichting van de werkplek. Op deze manier draagt het bedrijf haar steentje bij aan een groenere toekomst.

Alle beetjes helpen

Voor gevestigde ondernemingen is het bijna onmogelijk om van de ene dag op de andere over te schakelen naar een duurzaam ondernemingsplan. Dat vraagt meestal enkele maanden of zelfs jaren de tijd. Maar zoals het spreekwoord zegt: alle beetjes helpen. Het is beter om nu reeds de eerste stappen te zetten, in plaats van te blijven uitstellen. Duurzaam ondernemen is dus ook voor jouw bedrijf het overwegen waard.