Geplaatst op Aug 9, 2016 | Geen reacties

Vijf voetbalstadions in Nederland investeren in zonnepanelen voor op het stadion. Onder andere de stadions van Ajax en AZ worden een stuk duurzamer. De hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst wordt verschilt per stadion, wat ook wel logisch is vanwege het verschil in grootte.

Amsterdam ArenA energiehub van Amsterdam Zuidoost

Op de Amsterdam ArenA worden de komende periode 4000 zonnepanelen geplaatst. De investering van 50 miljoen euro die in 2015 bekend werd gemaakt door de directie gaat uitgevoerd worden. Behalve zonnepanelen worden er ook installaties geplaatst die regenwater opvangen (wat gebruikt wordt voor de sanitaire voorzieningen), komt er LED-verlichting en een gevel met extra zonnecellen.

Ook moet in 2020 de ArenA de energiehub worden van heel Amsterdam Zuidoost. Er wordt hiervoor samengewerkt met allerlei verschillende bedrijven en de partijengaan de nutsvoorzieningen voor ondernemingen in en rondom de ArenA zo efficiƫnt en duurzaam mogelijk delen en hergebruiken.

NAC, AZ, ADO Den haag en FC Groningen

Ook het Rat Verlegh Stadion, Afas stadion, Kyocera stadion en de Euroborg investeren in zonnepanelen. De hoeveelheid zonnepanelen ligt hier tussen de 1100 en 2900. Hierdoor worden er tonnen CO2-uitstoot per jaar voorkomen. Niet alleen worden de zonnepanelen geplaatst om zelf duurzame energie te gebruiken maar ook om huishoudens in de buurt te voorzien van groene energie. Voor de zonnepanelen op de Euroborg is er ook een crowdfundingactie gehouden, waar 400 deelnemers aan meegedaan hebben.

Zelf groene energie

Wil je zelf ook investeren in duurzame energie? Of wil je het alleen afnemen bij een leverancier? Om het goedkoopste groene energiecontract te vinden is energie vergelijken op Overstappen nodig. Hier kan je simpel aangeven dat je voor groene energie wilt gaan en tegenwoordig is dit soms zelfs goedkoper dan grijze energie. Als je nog nooit bent overgestapt van energiecontract kun je door het vergelijken van energie tot wel 400 euro per jaar besparen!