Geplaatst op Sep 4, 2014 | Geen reacties

Wie investeert in duurzame energie, wil natuurlijk wel zeker zijn van de kwaliteit en de energiebesparing die het oplevert. Een HR-ketel is bijvoorbeeld geen goedkope aanschaf. Voor de energiebesparing van de ketel kijk je op het energielabel. Elke ketel wordt tegenwoordig met een energielabel geleverd. Hoe groener hoe beter. Voor de kwaliteit zijn keurmerken in het levengeroepen. Zo kent de cv-ketel het Gaskeur keurmerk.

Gaskeur voor de cv-ketel

Veel mensen vervangen hun oude cv-ketel voor een HR-ketel. Met een gloednieuwe ketel die aan de duurzaamheidseisen voldoet, kun je veel energie besparen. Wanneer je een duurzame hoogrendementsketel wilt aanschaffen, let dan op de blauw met oranje sticker van Gaskeur. Gaskeur is een kwaliteitskeurmerk speciaal voor cv-ketels. Draagt een ketel dit keurmerk, dan mag je er op vertrouwen dat de HR-ketel aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Gaskeur in meerdere varianten

Het Gaskeur kent maar liefst zes varianten voor de cv-ketel. Zo krijgt een HR-ketel die minstens 100 procent rendement behaalt het Gaskeur HR (hoog rendement). Een cv-ketel met Gaskeur CW (comfort warm water) behaalt minstens 67% rendement op de verwarming van water. Een cv-ketel met Gaskeur HRww (hoog rendement warm water) verwarmt water nog efficiënter dan een ketel met Gaskeur CW. Heb je een cv-ketel met Gaskeur SV (schone verbranding), dan heb je een ketel met een lage uitstoot van stikstofoxiden. Er bestaan ook combiketels die op een zonneboiler kunnen worden aangesloten. Deze ketels bevatten het Gaskeur NZ (naverwarming zonneboiler). Het Gaskeur HRe tenslotte, is speciaal voor ketels die niet alleen op energiezuinige wijze water verwarmen, maar ook elektriciteit leveren.

Energie besparen met een goedkope energieleverancier

Naast een besparing op je energie kan je ook besparen met een goedkope energieleverancier. Stroom is gewoon stroom, maar de energieprijzen zijn erg verschillend. Door elk jaar energie te vergelijken, vind je altijd de goedkoopste energieleverancier. Zo kan je extra besparen op je energierekening.