Geplaatst op Nov 17, 2014 | Geen reacties

Energiezuinig verwarmen met TOSHIBA airconditioning

Praktisch elke hedendaagse airconditioner kan behalve koelen ook uitstekend verwarmen. Daarom wordt een airconditioner ook warmtepomp genoemd. Dit gebeurt door het koelproces in de airconditioner om te keren. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt dit om de ruimte te verwarmen, zelfs als het vriest kan er nog warmte uit de buitenlucht worden gehaald. Deze bron (de buitenlucht) is gratis en schoon. Dat maakt de warmtepomp een zuinig alternatief voor een gasgestookte CV-ketel en zorgt tevens voor minder CO2 uitstoot. Door de energiezuinige werking betekent dat ook nog eens een flinke besparing op de energierekening.

Kleine investering

Een warmtepomp in de vorm van een airconditioner is in vergelijking tot veel andere warmtepomp-systemen een kleine investering. Daardoor gaat niet alleen de energierekening meteen naar beneden maar is ook de terugverdientijd relatief kort. De installatie van deze warmtepomp is relatief eenvoudig. In een paar uur is een erkende installateur klaar en kan de warmtepomp in gebruik worden genomen zonder hak-, breek- en graafwerk.

Het assortiment van TOSHIBA airconditioning biedt een energiezuinige oplossing voor vrijwel elke toepassing, van grote kantoorkolos tot slaapkamer. Daarnaast zijn alle modellen uitgerust met een filtersysteem waardoor de lucht ook nog schoon en gezuiverd is. Kortom, in alle opzichten het gehele jaar door een comfortabel binnenklimaat én ook nog besparen op de energierekening!

Meer informatie: www.toshiba-airconditioner.nl