Geplaatst op Dec 17, 2014 | Geen reacties

Je kunt een hoop geld besparen door duurzaam te rijden en zo brandstof besparen. Zo is het aan te raden om eens goed naar je auto te kijken. Is de spanning van de banden wel op orde? Is de motor altijd goed onderhouden en liggen er geen onnodige zware spullen in de auto?  Door op deze dingen te letten, kun je al snel wat brandstof besparen.

Pas je rijstijl aan als je echt wil besparen op je brandstof. Dit doe je door tijdig te schakel en de auto in de versnelling uit te laten rollen in plaats van direct te remmen als je ziet dat het stoplicht in de verte op rood staat. Door zuinig te tijden bespaar je brandstof en hoef je dus minder vaak te tanken.

Minder CO2

Brandstoffen als LPG, diesel en benzine worden gewonnen uit ruwe olie en gas en deze fossiele brandstoffen zijn relatief eenvoudig te winnen. Het nadeel van deze brandstoffen is dat ze slecht zijn voor het milieu. Als je duurzaam rijdt, verbruik je minder brandstof en wordt er ook minder CO2 uitgestoten. Dit is dus niet alleen goed voor jouw portemonnee maar ook voor het milieu!

Het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden is een naam voor de nieuwe rijstijl met computergestuurde motoren in auto’s met als doel brandstof te besparen. Het is een initiatief van de het ministerie van Infrastructuur en Milieu en bestaat sinds het jaar 2004. Je rijstijl aanpassen en minder CO2 uitstoten kun je onder meer doen door te anticiperen op het verkeer, energieverspilling te vermijden en de fiets te pakken voor korte afstanden.

Tanken met korting

Of je nu een zuinige auto bezit of een  wat minder zuinige, er moet altijd brandstof in! En op deze brandstof kun je besparen met de tankkaart van UnitedConsumers. Met deze kaart kun je goedkoop tanken bij 600 tankstations verspreid door heel Nederland. De korting die je krijgt wordt berekend op basis van de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs en deze wordt elke dag vastgesteld op basis van de landelijke adviesprijzen van de 5 grootste oliemaatschappijen.

Laat een reactie achter